Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

2 d’ag. 2016

Donar sang

Avui he anat a donar sang.
Passejàvem per Manresa fent encàrrecs i hem ensopegat amb l'autobús del Banc de Sang.
Feia temps que no en donàvem i de seguida hem decidit que ho faríem. Mirant el carnet de donant hem vist que feia... 2 anys! que no donàvem sang. Massa temps!!! Em fa vergonya reconèixer-ho!
Es pot donar sang 3-4 cops l'any i jo feia 2 anys que no en donava!

Sempre que vas a donar sang et donen un petit obsequi. A vegades una planta, a vegades un llibre, a vegades una enganxina... Aquesta vegada donaven un val per mig litre d'orxata a bescanviar a les botigues de "La Xixonenca". Dónes mig litre de sang i et donen mig litre d'orxata. No m'agrada l'orxata, però m'ha agradat molt la idea.
I també m'han donat una calcomania i m'han demanat que me la posés i em fes una foto per compartir a les xarxes socials i difondre la necessitat -sempre, però més a l'estiu- de les donacions de sang.
Aquí la teniu!


Però jo no necessito cap obsequi per anar a donar sang. Cada cop que ho faig sento la satisfacció d'estar fent un gest solidari i altruista, un gest que no em costa gairebé res (una punxadeta i una part del meu temps) i que pot fer tan bé a un malalt que la necessitarà. I fins i tot t'ho pots mirar egoistament: un dia jo estaré ingressat a l'hospital i necessitaré una bossa de sang... o sigui que... aneu a donar sang! 
Tots els dimarts del mes d'agost trobareu l'autobús del Banc de Sang a la plaça de Crist Rei de Manresa i... us donaran mig litre d'orxata.
Féu-ho córrer!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Saps que no volen la meva sang? Sóc com un alien, la meva sang es àcid! No, no, no es això, es que sóc diabètic tipus 1 i es veu que no els hi agrada la meva sang, ni que fos homosexual...