Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

28 de jul. 2016

Pokemons a Síria: ACLARIMENTS

A la notícia anterior vaig rebre un comentari crític (s'agraeixen les crítiques, sempre són enriquidores i obliguen a buscar més informació, contrastar els arguments i, si cal, canviar els plantejaments inicials) i volia fer-hi els aclariments oportuns.
He preferit contestar-ho en forma d'una nova notícia que no pas només com un comentari més a la notícia anterior per tal que tothom se n'assabenti més i puguem enriquir el debat.

ACLARIMENT 1:
Crec que en cap moment he dit que si deixem de jugar al Pokemon Go podrem aturar la guerra a Síria. Només he utilitzat l'èxit d'aquest joc per posar-lo com a contrast de com podem deixar de parar atenció a un problema seriós i concentrar l'atenció en banalitats. Sobretot intentant posar-me en el lloc de la població siriana i el que deu pensar sobre aquest contrast.

ACLARIMENT 2:
De passada si que voldria dir que penso que aquest joc és una absurditat. Per molt que se li valorin virtuts com que promou l'exercici físic o la relació entre els jugadors, penso que ja fa molts anys que hi ha molts jocs que poden aconseguir aquests objectius. I el que trobo més increïble és aquesta capacitat de la publicitat i la societat de consum per posar a l'aparador una cosa de manera que una gran majoria senti la necessitat de tenir-ho o provar-ho, només per no "quedar-se enrere". Tinc casos al meu entorn de nens que pràcticament han "segrestat" els mòbils dels seus pares...

ACLARIMENT 3:
No sóc pas conscient que amb el meu article demanés el suport per a l'Exèrcit Lliure Sirià. En cap moment aquest era l'objectiu, sinó posar l'èmfasi en què a Síria continuen vivint una situació complicadíssima de Guerra Civil que ja fa 5 anys que s'allarga, en que es vulneren persistentment els Drets Humans i en que una gran part de la població es veu abocada al terror, la por i l'exili.

ACLARIMENT 4:
Després del comentari crític que vaig rebre a la notícia em vaig documentar una mica sobre aquest "Exèrcit Lliure Sirià"...
És el principal grup d'oposició armada a Síria. Es compon de desertors de les Forces armades que participen en la Guerra civil siriana des del juliol de 2011, quan van fer una crida a altres membres de l'exèrcit perquè desertessin i s'unissin a ells. El seu líder, que es va identificar com a Coronel Riad al-Assad, va anunciar que col·laborarien amb els manifestants per enderrocar el sistema i va declarar que totes les forces de seguretat que ataquessin als civils serien els seus blancs. El seu objectiu polític és l'alliberament de Síria de les mans del règim de Baixar al-Àssad.
És cert que també se l'ha acusat de violència sectària, atacs indiscriminats contra civils i actes vandàlics per part dels sectors contraris.
És cert que la rebel·lió té el suport dels països occidentals i ha estat lentament recolzat i armat per Turquia, Aràbia Saudita i Qatar, i disposa de l'ajuda d'agents de la CIA que operen des de Turquia.
És cert que ha estat progressivament reforçat i infiltrat per gihadistes propers a l'esfera d'influència d'Al-Qaida, la qual ha comportat la desconfiança de certs Estats enfront d'aquest exèrcit informal i xocant, i al caràcter potencialment confessional d'aquest conflicte.
Això és el que he pogut escatir i em quedo amb la sensació que l'origen d'aquest "Exèrcit Lliure Sirià" era lloable però que segurament també han fet les seves barrabassades i s'han hipotecat amb aliats de viatge poc aconsellables.
En qualsevol cas, però, l'objectiu del meu article NO ERA DEMANAR EL SUPORT PER A AQUESTA ORGANITZACIÓ MILITAR O TERRORISTA.


ACLARIMENT FINAL:
Podeu jugar al Pokemon Go o fer el que vulgueu, només faltaria!!!
Jo només volia cridar l'atenció al fet que, fem el que fem, no oblidem que hi ha gent que ho està passant molt malament i que NECESSITEN que no ens oblidem d'ells. Perquè si el món deixa de mirar el que passa a Síria, la població civil seguirà patint i intentarà fugir, jugant-s'hi la vida fins que arriba a la miserable Europa on els barrem el pas i els tractem pitjor que als gossos... o als Pokemons!
I potser no podem fer gaire cosa més que això, però això si que podem fer-ho: no ens oblidem d'ells i de la seva terrible situació.

4 comentaris:

Miles ha dit...

Ja t'havia entès perfectament al teu apunt anterior... i ara encara més.
Salut i sort.
Miles

Roger Berenguer ha dit...

Les guerres civils a paisos que ens queden relativament lluny sempre son complicades i, massa vegades, la informació que ens arriba sol ser esbiaixada i tendenciosa.

Dir també que des del meu punt de vista, en una guerra civil destriar els "bons" dels "dolents" sempre és molt difícil, i més barrenjant-s'hi tot el què tu molt bé has apuntat. És cert que les víctimes sempre són les mateixes, la gent indefensa i la canalla, però realment crec que és molt i molt difícil que l'ajuda que podem enviar des d'aquí arribi REALMENT a qui més la necessita allà.

La solució és una de ben fàcil i alhora impossible d'executar: que les potències occidental deixin de vendre armes a les dues parts. Missió impossible, per desgràcia!

Roger.

Anònim ha dit...

Per això faig els comentaris crítics, perquè aprengueu dels vostres errors ;)

ACLARIMENT 1:
El primer món sempre estarà amb una banalitat o altra que sigui la moda del moment mentre a algun altre lloc segueixen en guerra. Si representa que aquí no podem fer l’imbècil amb el nostre temps fins que tot el mon estigui en pau anem arreglats.

ACLARIMENT 2:
Anem a modes, ara toca el Pokemon Go i l’altre dia va ser el snapchat, que més dona una cosa que l’altra. Els adults poden perdre el seu temps com vulguin, i si els nens s’obsessionen amb una cosa o una altra es responsabilitat dels seus pares educar-los per tal que gestionin millor la seva vida.

ACLARIMENT 3:
Si la campanya que defenses l’ha creat el propi Exèrcit Lliure Sirià alguna relació amb el tema hi veig.

ACLARIMENT 4:
Talment com dius.

ACLARIMENT FINAL:
Cridar l’atenció sobre el problema a Síria ho veig fantàstic. El que no entenc es aquesta comparació amb Pokemon Go (o qualsevol altre moda estúpida). Sembla que siguin alternatives excloents, hi ha dos tipus de persones al mon? Els que ajuden a Síria i els que juguen a Pokemon Go?

Eladi Martínez ha dit...

Potser no cal que faci aclariments dels aclariments dels aclariments, oi?
;-)

Eladi