Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

26 de març 2016

Panoràmiques

A l'Anna sempre li ha agradat tirar fotos. I del poc que hem viatjat ens passava que a vegades una foto no aconseguia reflectir la bellesa del paisatge que estàvem admirant.
Una vegada se'ns va acudir (o vam copiar d'algun lloc on ho havíem vist... no ho sé pas) de fer vàries fotos consecutives del paisatge que teníem davant.
Després, a casa, un cop revelades les fotos (època analògica, no ho oblidem...) calia enganxar-les les unes amb les altres, procurant que el punt de vista hagués estat prou fixe com perquè enllacessin sense gaires dissonàncies.
Aquí teniu algunes exemples que decoren alguna paret de casa nostra (cliqueu sobre cada foto per veure-les en format més gran i apreciar-les millor):
Bretagne, Côte dels Pois

Cadaqués

Cap de Creus

Roques Albes-1

Roques Albes-2

I he deixat l'última per al final perquè és la que em permet fer la comparació. L'última és d'unes vistes de l'Empordà des del Castell de Montgrí, però us n'ofereixo dues versions:


La primera és feta com les anteriors, enganxant manualment diverses fotos impreses per separat. La segona és feta aquestes vacances, des del mateix lloc, però amb una aplicació que tenen els mòbils actuals que permet fer una foto panoràmica. Pitges un botó, vas movent la càmera i vas retratant tot el que entra per la càmera. Després el mòbil fa els ajustos necessaris i ho munta com una única foto.

Amb aquesta aplicació vam fer unes quantes fotos aquests dies a l'Empordà:




Però el Roc i l'Ona han descobert una nova possibilitat de les fotos panoràmiques. Per exemple, el Roc fa una foto i l'Ona es posa a l'esquerra de la imatge. Mentre el Roc va "escombrant" cap a la dreta amb la càmera, l'Ona surt per l'esquerra, passa per darrere del Roc i torna a aparèixer novament per la dreta a la part que està retratant el Roc... I així fins a 3 o 4 vegades, creant divertides imatges en què una mateixa persona apareix diverses vegades.
El problema és que si es mouen massa de pressa a vegades queden "desintegrats" o moguts, però generalment l'efecte és força divertit.
Ja veieu si dóna de si això de les panoràmiques...






3 comentaris:

Roger Berenguer ha dit...

Molt xules familia, jo també he descobert aquesta aplicació del mòbil i la faig servir bastant, però no se m'havia ocorregut el què al Roc i l'Ona. La imaginació de la canalla sempre treballant!

Eladi Martínez ha dit...

Ja veus, roger, com puja el jovent. Ells s'ho passen bomba fent-ho...

Eladi

Roger Berenguer ha dit...

És perfecte!! Innovar i descobrir!