Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

6 de gen. 2016

Patates, arròs, llibres i discos

Aquest any, si ajunto tots els regals que he rebut entre el Tió, el Pare Nadal i els Reis d'Orient em surten 2 discos, 2 còmics i 4 llibres:
  • CERCLES -Sopa de Cabra
  • LA CLAU DE GIRAR EL TALLER -Adrià Puntí
  • ARDALÉN - Miquelanxo Prado
  • TODO VA BIEN - Alberto Madrigal
  • ESPANYA DE MERDA - Albert Pla
  • EL QUE NO ET MATA ET FA MÉS FORT - David Lagercrantz
  • LES CANÇONS DE LA NOSTRA VIDA - Pep Blay
  • LA NUEVA EDUCACIÓN - César Bona
Més d'un m'ha dit que per què no demanava altres coses com a regals... roba, electrodomèstics, tecnologia, esports... Alguna vegada he demanat alguna altra cosa, però normalment la meva aposta segura són els discos i els llibres.
M'encanta llegir i escoltar música i sempre tinc algun disc o algun llibre a la llista per comprar-me'ls quan pugui. O sigui que rebre aquests regals em sembla perfecte i no en voldria pas d'altres.
Si de cas hauria de demanar també TEMPS per poder-ne gaudir en condicions de la lectura i de l'escolta de la música!

Em passa una cosa semblant amb el menjar.
Recordo una anècdota de la meva joventut quan un cap d'any la meva mare va portar una mica de caviar com un extra de luxe per al sopar d'aquella nit abans de menjar el raïm.
A casa nostra no ens faltava de res però sempre anàvem justets i menjàvem coses baratetes i populars (sopa de pà, visceres, maires i peixos baratets i el mateix amb les carns, pa amb tomàquet i embotits industrials, pa amb oli i sucre, pa amb mantega i sucre...) i recordo que allò del caviar no em va fer ni fred ni calor. I em sembla que mai no l'he tornat a tastar.


En canvi hi ha aliments que m'encanten i que me'ls menjaria sempre com l'arròs i les patates.
M'encanta l'arròs de totes les maneres: l'arròs a la cubana que em fa l'Anna, les paelles d'arròs que em feia la iaia Maria i em fa la Mª Dolors, l'arròs a la mionesa que em fa la meva mare, l'arròs bullit amb patates, l'arròs tres delícies... fins i tot el pitjor dels arrossos que hagi menjat en algun menjador escolar en un dia de mala sort, me'l cruspeixo sense queixar-me...
I el mateix amb les patates: fregides, bullides, estofades, al caliu, braves... de totes les maneres!
O sigui que si mai m'heu de convidar a menjar, no us compliqueu la vida: arròs i patates amb algun tall i estaré contentíssim.

Me n'adono que en aquest sentit sóc fàcil, senzill, planer. I me n'alegro de ser-ho.
Potser per a alguns seria una cosa de què avergonyir-se, però per a mi és un orgull poder ser feliç només amb patates, arròs, llibres i discos.

6 comentaris:

Anna ha dit...

Doncs vingaaaaa...una ronda de llibres amb arròs i de segon discs amb patates de postres algun geladet....per fer-ho baixar tot....bon profit...!!

Anònim ha dit...

Està bé ser feliç amb poca cosa. Ja ho deia Groucho Marx la felicitat està feta de petites coses: un petit iot, una petita mansió, una petita fortuna

Eladi Martínez ha dit...

Anna,
de postres se m'acuden coses millors que un gelat...i tampoc no costen gaire... ;-)
Eladi

Eladi Martínez ha dit...

pons007,
molt bé el teu comentari de qualitat... ;-)
Bon any 2016!
Eladi

Roger Berenguer ha dit...

Els homes en general som ben simples d'acontentar, és ben veritat!
Bon any a tothom!

Eladi Martínez ha dit...

Roger, jajaja, com ho has simplificat i unificat, jajaja
Eladi