Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

21 d’oct. 2015

Tardor. Magranes.

La tardor, malgrat que suposa el final de la meva estació preferida (el magnífic estiu) té els seus al.licients. I un d'ells són les magranes.
Hi ha menges que només mengem en una època determinada de l'any, com la síndria a l'estiu o els torrons de Nadal. I les magranes per a mi, són la fruita de la tardor.
Tenen una textura i un sabor diferents de totes les altres fruites. I la seva pròpia litúrgia. No pots menjar-te una magrana si no disposes del temps suficient. Menjar-te una magrana predisposa a la pausa, al silenci, a la paciència. L'has d'anar preparant mica a mica, pas a pas i això fa que en valoris més el resultat final i l'assaboreixis més.

Agafes la magrana.
La parteixes pel mig.
Després la vas desgranant mica a mica, recollint els grans en un got i anar deixant els residus en un plat. Això porta el seu temps i no es pot precipitar: no acabes fins que has acabat.
Després agafes una taronja i n'esprems el suc.
Aboques el suc dins del got on hi ha la magrana.
I, si et ve de gust, hi afegeixes un rajolinet de "Triple sec", el licor de pells de taronja (el genèric o el de la marca "Cointreau").
Després agafes la cullera i te la vas menjant a poc a poc...
Mmmmh!
Boníssima!!










4 comentaris:

Roger Berenguer ha dit...

Totalmente de acuerdo contigo JoséMaria!!! La millor menja de la tardor, sens dubte!

Anònim ha dit...

no ho neguis, la magrana es l'excusa per fotre-li al triple sec ;)

Mª Dolors i Xep ha dit...

Eladi; fas un verdader ritual quan et menges tú la magrana, tan bé com ho expliques sembla que et vegi com hi disfrutes menjant-te-la. Per molts anys puguis distrutar de la tardor. Petons de colors

Eladi Martínez ha dit...

Roger, Mª Dolors i Xep... ja sabeu què em podeu regalar: un grapadet de magranes...
I tu, pons007... el Triple Sec!!
Jo ja posaré el suc de taronja...

jajaja

Eladi