Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

7 d’ag. 2015

La nostra bústia

Aquesta és la nostra bústia.
Una eina cada cop menys utilitzada perquè el correu postal s'ha reduït a alguna factura (cada cop menys), propaganda i alguna felicitació nadalenca (cada cop menys).
El correu electrònic i internet han deixat en desús aquesta eina, però la nostra bústia segueix sent molt especial. No la vam comprar a cap botiga: és totalment artesanal.
I és molt especial perquè l'artesà que ens la va fer era un molt bon amic que, dos anys després ens va deixar. Sí, la nostra bústia ens la va fer el Josep, el Josep Vacas, el Nàufrag.
Ell treballava a Casals Cardona industrial on projectaven i construïen dipòsits i recipients varis de plàstic. Quan ens fèiem la casa, no recordo si va ser un oferiment seu o una petició meva, però el cas és que es va posar a treballar en la nostra bústia. Va mirar l'espai que tenia, va prendre mides, va fer el disseny i a estones mortes o fent hores extra a la seva feina ens la va anar construint. Tenia l'obertura perquè hi poguessin entrar les cartes, una mena de "teuladeta" per evitar que es mullessin els dies de pluja, una porta corredera transparent per veure si teníem correu i poder-lo retirar i, el que a hores d'ara és el més valuós: la va signar.
Per això és tan valuosa la nostra bústia i encara que arribi un dia en que ja ningú no enviï cap carta, segurament la mantindrem tota la vida.
Il.lustro la notícia amb unes fotos:





5 comentaris:

Anònim ha dit...

La meva bústia es una còpia de les 15 bústies dels meus veïns. Es un tros de metall sense ànima que des de que vaig convertir els meus rebuts en electrònics ja no menja cartes.

Anna ha dit...

Aquesta bústia és molt especial, és única, com ho eres tu...
Petons de colors allà on estiguis..no t´oblidem...et tenim present...

Eladi Martínez ha dit...

pons007,
les bústies són espècies en perill d'extinció... a no ser que tinguin un significat especial com la nostra...

Eladi Martínez ha dit...

Anna,
un record més dels molts records que tenim del Josep. Una sort haver-lo conegut i poder-lo recordar!
Petons de colors!
Eladi

Roger Berenguer ha dit...

Doncs si, molts Petons de Colors allà on estiguis Josep!