Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

30 de juny 2015

De política

Només una petita notícia política -que demà és un dia important per al bloc i hi haurà una altra notícia que desbancarà aquesta-

1.- Ahir al Telenotícies vaig escoltar com la nova presidenta del govern Balear (la socialista Francina Armengol) va anunciar que derogaria el polèmic decret TIL que va mantenir en lluita la comunitat educativa de les Balears, una lluita exemplar que em va commoure prou com per decidir-me a secundar-la i fins i tot col.laborar-hi econòmicament (Suport als docents de Balears, setembre 2013)
I em vaig alegrar molt que tota aquella lluita, encara que sigui gairebé 2 anys després, hagi servit per alguna cosa!

2.- Aquesta cap de setmana l'ANC proposa una votació entre els seus associats per definir el seu paper en els decisius propers mesos. Hi ha 2 opcions:

NO = L'ANC s'ha de limitar a  fer la campanya d’estiu i organitzar la diada del proper 11 de setembre per obtenir una majoria de vots a favor de la independència el 27S.

SÍ = L'ANC ha de fer tots els possibles per buscar les complicitats necessàries per a impulsar una proposta electoral de la màxima transversalitat, que garanteixi el caràcter plebiscitari del 27S que ens portarà a la independència de Catalunya. Aquest llarg enunciat es desglossa en propostes més concretes:
  • el menor nombre de llistes possibles que representin la transversalitat de l’independentisme, potenciant les seves fortaleses electorals sense interferir entre elles, i formades i liderades si convé també per persones de la societat civil,
  • que aquestes llistes s’identifiquin amb una marca comuna i inequívoca que permeti sumar-les com un sí a la independència,
  • un programa electoral compartit, amb punts comuns que reflecteixin l’acord de les diverses candidatures al voltant del seu compromís amb la independència i el sentit plebiscitari de les eleccions,
  • una campanya amb actes conjunts i compartida en alguns aspectes per tal de reforçar els aspectes que uneixen per damunt dels que separen en el cas de diverses llistes independentistes concurrents,
  • i un compromís clar envers la governabilitat de Catalunya i la continuació del procés constituent cap a la Independència després del 27S.
Jo aposto pel "SÍ" i espero que l'ANC i Omnium i l'AMI tornin a donar l'empenta a les forces polítiques per aconseguir la màxima unitat que acabi desembocant en una participació massiva el 27S i un resultat favorable als interessos de les opcions independentistes.

4 comentaris:

Roger Berenguer ha dit...

Jo crec, a nivell molt personal, que ho tenim força pelut pels mals endèmics que arrosseguem en aquest coi de petit país nostre! Massa ressentiments, massa enveges, massa afanys de protagonisme...

Tan de bo m'equivoqui i el 27-S el resultat sigui prou clar i inequívoc!

I no puc deixar d'esmentar, tot i que m'acusareu de fer campanya, que el President Mas s'ha mullat molt en tot aquest procés, i que n'ha estat un dels principals impulsors junt amb Òmnium i l'ANC, i més ara que ja s'ha desempallegat de la cotilla d'En Duran i LLeida. Tan de bo la història li reconegui aquest mèrit, ja que avui en dia i al meu entendre, son pocs els què ho fan.

Visca Catalunya lliure!

Eladi Martínez ha dit...

Roger,
tu sempre has estat més pessimista i jo més optimista, però això no ens garanteix qui tindrà raó... Segurament tots dos volem que la raó caigui del meu cantó, oi?
D'altra banda coincideixo amb tu en el valor indubtable del paper que està portant a terme en Mas durant tot aquest procés.
A reveure!
Eladi

Roger Berenguer ha dit...

Tant de bo caigui del teu cantó, però sembla que anem perdent gas. Això si, resistirem!

Eladi Martínez ha dit...

Roger,
les coses es van movent... com ha passat cada vegada abans dels moments decisius. Aquest cop serà el més difícil, però.. sempre hem acabat superant les expectatives... No caiguem en el desànim!
Eladi