Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

27 de maig 2015

Descobrir el plaer de llegir

Els que un bon dia vam descobrir el plaer de llegir i l'hem anat mantenint, sempre aspirem a poder-lo encomanar en les persones que estimem perquè voldríem que ells també tinguessin la sort de passar les bones estones que nosaltres passem davant d'un llibre.
Això és especialment intens -i sovint frustrant- quan a un li arriba la paternitat i voldria traspassar aquest cuquet del gust per la lectura en els seus fills. Perquè molt sovint els fills no estan gens motivats per aquest tema i com més hi insistim més correm el perill d'aconseguir l'efecte contrari.
Per això s'ha de ser molt prudent i no forçar excessivament les situacions. De tant en tant deixar estímuls a prop, predicar amb l'exemple i esperar que un bon dia es produeixi una conjuntura astral i coincideixin el dia i l'hora escaients amb el llibre precís i l'estat d'ànim adequat.
A casa nostra de moment el Roc no ha trobat aquesta conjuntura (tret d'algun moment puntual que no ha tingut continuïtat), però l'Ona semblava ser un terreny més adobat. De tant en tant la podíem trobar al sofà fullejant un llibre, rellegint llibres de quan era petita... Tot i que el seu full de registre de lectura (que a l'escola de Calders els donen cada mes per incentivar a que llegeixin amb les famílies diàriament) sovint estava més buit que les llistes del PP en molts pobles de Catalunya (exceptuant les "fantasmes"...).

I ara fa uns dies, ens va dir que li agradaria tenir un llumet a l'habitació per llegir una estona abans d'anar a dormir (sembla ser que era una proposta que li havia fet la seva tutora).
De seguida vam satisfer-li aquesta demanda i vam comprar un llumet senzill amb cert escepticisme, pensant que seria cosa de dos dies i després quedaria oblidat... però... no ha estat així.
Des que té el llum, cada nit se'n va al seu llit i passa una bona estona llegint els seus llibres (ja n'ha llegit més d'un) i es nota que per a ella és una estona plaent.

I jo, quan la veig al seu llitet, amb el llumet encès i concentrada en la seva lectura...llueixo un somriure d'orella a orella que em dura una bona estona.
M'encanta que l'Ona estigui trobant el gust per la lectura i el plaer de llegir. 
Tan de bo li duri tota la vida!!




5 comentaris:

Roger Berenguer ha dit...

Moltes felicitats per la part que et toca Eladi!!!

Anna ha dit...

Que maca que està...s´ho ha agafat com una cosa de grans, de gent responsable...esperem que li duri i a veure si encomana una mica al Roc...

Anònim ha dit...

Molt be Eladi. Jo encara no ho he aconseguit. Clar que primer tindriem que agafar l'habit els pares.

Anònim ha dit...

Això de llegir mai se sap quan vindrà, fins que jo no vaig complir la majoria d'edat els llibres fora de les lectures obligatòries de l'escola no els tocava ni amb un pal. Justament crec que la tria de les lectures obligatòries era el que em va frustrar les ganes de llegir de més petit

Eladi Martínez ha dit...

Gràcies a tots pels vostres comentaris (Roger, Anna, "anònim" i pons007.
1.- No penso que tingui cap mèrit en el fet que estigui passant això. Només me n'alegro.
2.- És veritat que a tothom li arriba quan li arriba i que hi ha gent a qui mai no li arribarà mai i que no és més bo qui llegeix que el que no i que cadascú ha de gaudir amb el que li agradi... però llegint t'ho pots arribar a passar tan bé...

Eladi