Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

26 d’abr. 2015

Un mes nefast

El 24 de març es va estavellar un avió de Germanwings als Alps perquè el copilot, amb problemes mentals, va decidir-ho intencionadament. Tots els passatgers i tripulants van morir: 150 persones.

El 2 d'abril un grup gihadista va irrompre a la universitat de Garissa (Kènia) i va començar a disparar a tort i a dret fins a assassinar 148 estudiants.


El 19 d'abril entre 700 i 900 immigrants africans van naufragar i morir a les costes italianes de Lampedusa, la mateixa setmana que uns altres 400 havien patit la mateixa fi a les costes de Líbia.

Terrible il.lustració de Ricardo que reflecteix la realitat del Mediterrani.
El 20 d'abril un nen de 13 anys (sembla que sota els efectes d'un brot psicòtic) va entrar armat al seu institut, va atacar uns quants mestres i companys i acabà matant un professor.

Accions desesperades i irracionals fruit de problemes mentals, fanatisme religiós, desesperació davant les immenses diferències econòmiques entre rics i pobres... carretades de morts que cada dia ens saluden des dels nostres televisors fent un crit desesperat que la nostra societat malalta no sap o no vol escoltar.

En escassos 30 dies ha passat tot això.
Potser mirarem cap a a una altra banda però seguiran passant coses iguals o pitjors.
Qui serà capaç de capgirar aquesta situació?

Avui no tinc respostes... només preguntes...

6 comentaris:

Roger Berenguer ha dit...

I avui els, de moment, 2.500 morts al Nepal víctimes del terratrèmol!
La humanitat està molt malalta, com el planeta, i crec que les teves preguntes no tenen resposta, o almenys no la resposta que voldríem. Jo crec que estem condemnats...

Anònim ha dit...

El mon es molt gran, som molta gent, però avui en dia tot està globalitzat i tot se sap. Lamentablement desastres i gent que se li creuen els cables sempre n’hi ha hagut.

Podem intentar millorar per què no passin aquestes coses, es clar que si, però falten recursos. Per exemple, això del terratrèmol que comenten més amunt, se sap perfectament que cada 80 anys hi ha un gran terratrèmol d’aquest tipus en aquesta zona, no falla, s’han fet edificis a prova de terratrèmols? Es clar que no, és un país molt pobre, no tenen recursos.

Eladi Martínez ha dit...

Roger, jo no poso les catàstrofes naturals en aquest mateix sac... aquestes ja em semblen totalment inevitables i fora del nostre control... les que em preocupen són les altres, les que permetem o provoquem nosaltres mateixos per pensar només en nosaltres i no en els altres...
Eladi

Eladi Martínez ha dit...

pons007, ara m'adono que podia haver englobat la meva resposta al Roger i la teva perquè bàsicament el que pretenc és separar els desastres naturals dels desastres provocats per l'home...
A reveure
Eladi

Roger Berenguer ha dit...

Jo crec que van lligades unes amb les altres. L'home, en la seva estupidesa i avarícia supina, s'està carregant el planeta. I aquest el què fa és tornar-s´hi. La llàstima és que normalment sempre s'hi torna amb els més dèbils...

Eladi Martínez ha dit...

Roger, això pot ser veritat en alguns casos (com el magatzem de gas del Florentino que va provocar els terratrèmols a Tarragona i Castelló), però en d'altres casos crec que són fenòmens totalment naturals, aleatoris imprevisibles i fins i tot improvocables...
Eladi