Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

15 d’abr. 2015

La comarca del Moianès


Avui, 15 d'abril de 2015, el Parlament de Catalunya ha aprovat la creació de la nova comarca del Moianès (que serà la 42a de Catalunya) amb la presència dels 10 alcaldes i un centenar de veïns dels deu municipis que s'han desplaçat fins a Barcelona per no perdre's el "moment històric" .
El projecte de llei de la creació de la comarca del Moianès ha obtingut 105 vots a favor, 7 en contra (Ciutadans) i 17 abstencions (PP). 

La creació de la comarca del Moianès dóna resposta a les reivindicacions del territori (justificades per l´existència de vincles territorials, històrics, econòmics, socials i culturals entre els municipis que la formen, per la conveniència de la gestió supramunicipal dels serveis a prestar i per la seva viabilitat econòmica) i és l´últim tràmit d´un llarg procés iniciat formalment l´any 2010 (però que ve de molt abans). La decisió va ser validada per la ciutadania dels deu municipis integrants de la comarca que, el passat 22 de març, s´hi van manifestar a favor en un procés participatiu amb un percentatge de suport del 80´4%. Finalment ha culminat avui amb l´aprovació de la llei per part del Parlament de Catalunya.

Està previst que la nova comarca (integrada pels municipis de Calders, Castellcir, Castellterçol, Collsuspina, Granera, l´Estany, Moià, Monistrol de Calders, Sant Quirze Safaja i Santa Maria d´Oló i que tindrà la capital al municipi de Moià) es constitueixi després de les eleccions municipals del 24 de maig, de manera que el Moianès disposarà d'un Consell Comarcal, una reivindicació històrica del territori.

Donem-nos-en tots plegats l'enhorabona i esperem que sigui només la primera d'un seguit de bones notícies que vinguin en l'àmbit polític, com a culminació de processos democràtics i pacífics.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

si sou 10.000 habitants en tota la comarca, es com un barri de la meva ciutat xD

Eladi Martínez ha dit...

pons007, doncs jo treballo a una escola de Manresa i si ens ajuntem tots els alumnes i personal gairebé som tants com a tot el meu poble de Calders... paradoxes... divertides... però: Visca el Moianès!!
Eladi

Miles ha dit...

Enhorabona...

Moianencs?
Moianesos?

És igual...

Petons de colors i bon cap de setmana.

Miles

Roger Berenguer ha dit...

Felicitats per la part que et toca Eladi!

Eladi Martínez ha dit...

Miles i Roger, gràcies per les felicitacions.
Eladi