Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

5 d’abr. 2015

Jo també sóc Garissa


A internet hi ha fotos molt esgarrifoses, amb sang i cossos apilats de morts, però no m'he atrevit a posar imatges tan crues.
M'imagino arribar un dia a treballar a la meva escola i trobar-me totes les classes del meu passadís plenes d'alumnes morts. 6 classes d'uns 25 alumnes per classe: unes 150 persones mortes. Injustament mortes. Totalment innocents.
És esgarrifós.

Doncs fa 2 dies (2 d'abril de 2015) aquest malson va ser real.

Uns quants homes armats del grup gihadista Al Shabab van entrar de matinada a la residència de la universitat de Garissa (Kènia) i van començar a disparar a tort i a dret (amb preferència pels cristians) fins a matar 147 persones i deixar-ne unes quantes més malferides.
I se n'ha parlat a tots els noticiaris, però molt menys que quan es va parlar de l'atac a Charlie Hebdo o de la tragèdia de l'avió de Germanwings. I de seguida se n'ha deixat de parlar.
Perquè això ha passat a l'Àfrica. I Àfrica està lluny. I és pobra. I sembla que el que passa en aquestes circumstàncies no ens ha de preocupar ni fer tant mal.

I això no està bé i per això vull que aquests 147 morts també siguin protagonistes del picalapica (que ja sé que no servirà de res, però és un petit gest).
En el seu dia tots vam dir "Je suis Charlie".

AVUI JO TAMBÉ SÓC GARISSA

3 comentaris:

Roger Berenguer ha dit...

Eladi es pot dir més alt però no més clar. La mort i els assassinats són iguals a tot arreu.
Jo sóc Garissa!

Eladi Martínez ha dit...

Roger, és que ho trobo molt fort!!! Gràcies per unir-te al gest simbòlic...
Petons de colors!
Eladi

Roger Berenguer ha dit...

Llàstima que amb aquests gestos simbòlics no n'hi hagi prou per eliminar el fanatisme i la estupidesa humana!