Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

21 de febr. 2015

Viatges pel món

Aquest mes, a la meva agenda hi havia destacats dos viatges que vaig fer per primer cop els anys 2009 (París) i 2002 (London), aprofitant el Pont de la Llum.
Això m'ha fet pensar que mai no havia parlat dels meus viatges en aquest bloc i he fet un ràpid recompte dels llocs del món on he estat.
Durant molts anys les meves grans fites van ser el viatge de final de curs de 8è d'EGB a Sanxenxo (Galícia) i el de final de curs de 3r de BUP a Mallorca.
Quan vaig començar a sortir amb l'Anna i vam tenir autonomia (algun cotxe a disposició), vam començar a visitar llocs de Catalunya i a partir del 1993 (ja amb 24 anys) va ser quan vaig començar a "sortir de l'ou":
  • 1993: Euskadi, amb els pares de l'Anna.
  • 1994: Interail a Praha (molts dies a Praha i parades a Viena, Innsbruck i Salzburg), amb l'Anna i el Joan Albert.
  • 1995: viatge de noces a Turquia.
  • 2002: Londres.
  • 2003: Bretanya francesa a l'estiu, amb l'Anna, i Escòcia per les vacances de Nadal, amb l'Anna i l'Anna Soldevila.
  • 2004: Kosice (Eslovàquia) com a component de la delegació de Lacenet a la conferència Internacional d'iEARN.
  • 2006: L'Alguer i l'illa de Sardenya, amb l'Anna (el primer viatge després de tenir el Roc).
  • 2007: Perpinyà i Sigéan (França), amb l'Anna i el Roc.
  • 2009: París, magnífic i romàntic regal sorpresa de l'Anna pels meus 40 anys.
  • 2010: altre cop a París, però aquest cop amb l'Anna, el Roc, l'Ona, els avis Alarcón, la Rat i el Guiu. A l'estiu també vam passar uns dies a Mallorca amb l'Anna i els nens.
  • 2011: per Setmana Santa vam anar a Andalusia (Sevilla, Jerez i Cádiz) amb la família Alarcón. A l'estiu vam fer un creuer per la Mediterrània amb l'Anna i els nens (Mònaco, Roma, Pisa, Nàpols, Palerm).
Després va arribar la crisi i es van acabar els viatges.

Com a anècdotes, podria dir que:
  • si haguéssim pogut triar destí del viatge de noces sense mirar la butxaca, probablement haguéssim escollit entre Canadà i Escandinàvia.
  • jo sóc més aviat sedentari i m'atabala una mica viatjar, tot i que quan hi sóc posat, en gaudeixo, aprenc el màxim i m'ho passo molt bé... però sempre tinc ganes de tornar a casa.
  • tots els meus viatges han estat "low-cost", fent el mínim de despeses, menjant al MacDonald's i visitant bàsicament coses gratuïtes... turisme de baixa intensitat...

I com a cloenda us puc dir que per molt món que volti (tot i que no he sortit d'Europa i d'un radi molt proper a casa) crec que sempre em quedaré amb les meves 3K (tres destins que comencen per les lletres "Ca"), que m'enamoren: Calders, Calafell i Cadaqués. En aquests llocs em sento com a casa i m'aporten una pau, una tranquil.litat i una seguretat que fa que sempre tingui ganes de tornar-hi.

Ara bé, si em voleu recomanar algun destí... ho tindré en compte per quan ens tornem a plantejar fer algun viatge...

7 comentaris:

Anònim ha dit...

FIORDS NORUEGS amb la teva parella. no te preu!!!

Anònim ha dit...

entre el 1995 i el 2002 també i va haver crisi?
I aquest any què? superaràs la crisi viatgera?

Roger Berenguer ha dit...

Un home cultivat com tu i apassionat de l'art i les lletres, no pot deixar passar l'oportunitat de Roma i -quan la crisi ho permeti- Egipte.
Calafell i Cadaqués també són especials, sobretot una sangría que fan allà a Cadaqués...

Eladi Martínez ha dit...

"Anònim", gràcies per la recomanació. Si mai podem segur que ho farem.
Eladi

Eladi Martínez ha dit...

pons007, del 95 al 2002 estalviàvem per fer-nos la casa i enguany tenim una possibilitat que seria anar a visitar uns amics que viuen a Àustria i ens podrien acollir... però ja ho veurem... s'han de quadrar despeses i ingressos... i potser encara no és el moment...
Eladi

Eladi Martínez ha dit...

Roger,
a Roma hi hem estat de passada (Vaticà i Coliseu, corre-corre-que-te-pillo i cap al bus). alguna cosa d'Itàlia estaria bé fer-la algun cop amb calma: Firenze, Venezia...
Egipte a l'Anna fa anys sempre li havia agradat molt com a destí i en canvi a mi no em motiva prou...
però s'agraeixen les recomanacions d'un home viatjat com tu.
Eladi

Roger Berenguer ha dit...

Ja sabeu, a disposar!