Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

3 d’oct. 2014

88 quilos

- T'has aprimat, no?

Darrerament diverses persones em fan aquesta pregunta i... sí: m'he aprimat.
Els darrers anys el meu pes estava entre els 95 i els 99 quilos. A temporades baixava cap als 95 (i fins i tot havia baixat excepcionalment fins els 93-94), però després de fartaneres nadalenques o estiuenques podia arribar perillosament cap als 99 (conscientment mai no vaig veure el fatídic 100 a la bàscula, però potser algun cop hi vaig arribar).

La primavera passada em vaig començar a aprimar. Els nervis i l'stress de la vida moderna agreujats pel final de curs van començar a fer efecte. I durant l'estiu em vaig aficionar a córrer i mica a mica, sense esforç, vaig anar deixant-me els quilets per aquí i per allà.
Sense fer cap mena de règim ni posar-hi cap intencionalitat.
De cop i volta estava estabilitzat als 93 i mica a mica anava baixant. I quan algunes persones em tornaven a dir que m'estava aprimant molt, em tornava a pesar i veia un 92. I així fins que un dia d'aquest setembre em vaig enfilar a la bàscula i vaig al.lucinar: 88 quilets!

Recordo com una dada històrica acabar la mili a Saragossa (1989) amb 85 quilos, fet un "figurin". Però un cop tornat a Manresa, mica a mica vaig anar abandonant la pràctica esportiva diària i vaig anar recuperant pes. L'any 1992, en plena Olimpíada, jo "presumia" de tenir un pes "olímpic" (92 kg.). I mai no vaig pas baixar d'aquest pes sinó que lentament, però de manera constant, vaig anar pujant fins arribar a uns 95 que, a temporades, superava perillosament, instal.lant-me en els 97 o fins i tot els 99.

I ara, 25 anys més tard, torno a tenir un pes que em fa estar molt més a gust amb mi mateix. Ja sabeu que no tinc gaire preocupacions estètiques, però fent l'esport regular que estic fent ara em sento millor.
Espero que ara no m'engreixi en 2 dies i hagi de fer una nova notícia que es tituli "M'he tornat a engreixar"... je, je, je


 

9 comentaris:

Anna ha dit...

Stas stupendo....;)
a veure quan fem la primera cursa junts...el 12 d´octubre? T animes ??

Anònim ha dit...

nomes fent esport.......

Roger Berenguer ha dit...

Mooltes felicitats Eladi, una mica d'esport i la dieta del "cucurutxo" i en un obrir i tancar d'ulls estaràs als 85, je, je...!

Miles ha dit...

Amb raó veig també a l'Anna més prima!!

Mmmmmmmmm...

Anna ha dit...

MILESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS....!!!

Eladi Martínez ha dit...

Anna,
encara no sé si estic a punt per la primera cursa junts, però, quan sigui possible, em farà molta il.lusió.
Eladi

Eladi Martínez ha dit...

"Anònim", no sé si al teu comentari li falta un interrogant i dubtes que m'hagi aprimat NOMÉS fent esport o bé si està ben puntuat i ho dius amb una mena d'admiració... Sigui com sigui et puc garantir que no m'he fet cap operació ni he seguit cap règim dietètic miraculós. Només el que he explicat a la notícia.
Eladi

Eladi Martínez ha dit...

Roger i Miles, la dieta del cucurutxo... intento seguir-la tan com puc, però dubto de la seva eficàcia en aquesta matèria. És difícil aïllar aquesta variable del conjunt... je, je, je
Eladi

Roger Berenguer ha dit...

;-)