Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

30 de set. 2014

Ni muts ni a la gàbia

Dissabte 27 de setembre al Parlament de Catalunya es va aprovar la llei de consultes i es va publicar el decret de convocatòria de la consulta del 9N.
Dilluns 29 de setembre el Tribunal Constitucional va admetre a tràmit els recursos presentats pel Govern espanyol del PP contra la llei de consultes i contra el decret de convocatòria del 9N i, per tant, han quedat suspesos ambdós.
L'admissió dels recursos s'ha produït en un temps rècord de poc més d'una hora i per unanimitat.
Davant d'aquest vergonyós però previst gir dels esdeveniments, la societat catalana ha estat convocada a manifestar el seu suport davant dels ajuntaments avui dimarts 30 de setembre. I ho hem fet de manera massiva un altre cop. Demostrant que anem de debò i que això de la consulta i el desig d'independència no és cosa dels polítics ni un caprici passatger. Ho volem. I ho volem ara: ARA ÉS L'HORA.
A Calders ens hem convocat un bon grapat de persones i hem assistit a la lectura del manifest en defensa de la consulta del 9N.




Després he vist a través de les xarxes que les concentracions han estat massives arreu de Catalunya.

I encara una mica més tard m'he assabentat d'una simbòlica campanya anomenada "Muts i a la gàbia? De cap manera" que consisteix en fer una presa de consciència a partir de l'abandonament d'unes urnes dins de gàbies en diferents punts de Catalunya. Pretenen denunciar la situació que es produeix a Catalunya on s'està segrestant el consens entre els ciutadans i empresonant les llibertats fonamentals i conviden tothom a penjar gàbies als balcons, finestres i terrasses, amb una urna o un vot a dins, perquè ni ara ni mai no s’esborri de la memòria col.lectiva el dia que les llibertats democràtiques de tots van ser prohibides i empresonades.


I un cop més em sento orgullós del meu poble, del meu país i de la meva gent. De com lluitem amb enginy, constància i un somriure i ens anem apropant mica a mica a la victòria final.

I aprofitant la coincidència de noms, em vull fer ressò de la campanya "Ni muts ni a la gàbia" que afecta 6 joves acusats de desordres públics, danys, atemptat a l'autoritat i lesions per una manifestació que es va dur a terme a Esplugues de Llobregat ja fa més de 6 anys en protesta a un projecte urbanístic anomenat Pla Caufec i, d'altra banda, d'obstaculitzar el transit davant de l’Ajuntament en una ocupació que es va fer d’un ple a l’Ajuntament d’Esplugues.
Segur que van fer molt de soroll per criticar, denunciar i intentar evitar que aquell pla tirés endavant, però conec algun dels joves implicats i no crec que puguin haver fet res que ara els hagi d'enfrontar a unes desproporcionades penes de 2 anys de presó i 1000 euros de multa per haver defensat els seus principis mediambientals. I tenen el judici el proper 27 d'octubre.

O sigui que "ni muts ni a la gàbia".
Ni pel que fa a la consulta del 9N ni als acusats d'Esplugues.

2 comentaris:

Roger Berenguer ha dit...

La justícia em aquest país nostre és molt injusta. No sé com acabarà tot plegat, ni si les forces ens ajudaran a aguantar un procés que es preveu moooolt llarg i amb molt "joc subterrani" provinent de l'altre part implicada...
Procurarem no defallir!

Eladi Martínez ha dit...

És clar que sí, Roger, només hem de mantenir el rumb i no fer cas de cap "cant de sirena". Estem fent bé les coses. De cara a nosaltres i de cara al món. Ens estem carregant de raons i al final la independència caurà com fruita madura.
Així ho desitjo i així ho espero.
I la contundent, constant i massiva reacció del poble anònim davant de cada nou atac em referma en la meva esperança. Aquesta força espontània, ferma i pacífica que sorgeix del poble acabarà esclatant-los a les mans, com els va passar als anglesos de l'Índia amb la figura de Gandhi.
Eladi