Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

12 de gen. 2014

Els budells del picalapica

En l'última setmana ha passat una cosa extraordinària al picalapica. Una notícia ha rebut més de 600 visites en només 3 dies. I ha seguit creixent fins a més de 800 en la resta de la setmana.
Com a administrador del bloc tinc accés als "budells", és a dir, on es poden modificar les característiques i on queden recollides les estadístiques i els comentaris i per això vaig veure que estava passant això.
La notícia en qüestió és "OMS amb tu, Andrés" i la vaig publicar el 21-12-2013. El dia 7-1-14 vaig tenir un comentari a aquesta notícia i em va fer molta il.lusió perquè era del mateix protagonista, l'Andrés Blanco, que deia:

"Moltes gràcies a tots per col.laborar i espero que seguiu així amb altres casos familiars... i em sembla molt bé el que esteu fent" (Andrés Blanco 7)

I després d'això les visites al bloc es van disparar i, concretament, a aquesta notícia. Fins al punt que en una setmana va passar a formar part de les 10 més vistes de tota l'existència del picalapica (més de 4 anys d'història).


No sé quina credibilitat he de donar a aquest servei estadístic del propi bloc, però, segons diu, la notícia més vista del picalapica amb moooooolta diferència és Festa Major: treball en equip amb 3051 visualitzacions i després "Benvolgut" dels Manel amb 1457.

També, segons aquestes estadístiques, el volum de visites al bloc no ha parat d'augmentar al llarg d'aquests 4 anys.


Als inicis podia estar content si aconseguia 1000 visites mensuals i últimament passo gairebé sempre de les 2000 i fins i tot he arribat a mesos excepcionals de 3600 visites.
Ara que... sempre em queda el dubte de com es mesura tot això. Mireu la següent gràfica:


La immensa majoria de les visites que rebo són de territori espanyol i entenc que hi hagi moltes visites de Brasil perquè hi tinc el meu germà, però... qui carai a Estats Units, Rússia i Alemanya pot tenir tant interès a mirar el picalapica? O potser és que el servei no és tan fiable com hauria de ser? O potser també comptabilitza com a visites recerques exhaustives que poden fer motors de cerca que rastregen la xarxa de manera rutinària?
No ho sabré mai, però cosetes com les que us he explicat d'aquest allau de visites a la notícia de l'Andrés em fan posar content. I tenia ganes d'explicar-vos-ho.

7 comentaris:

Sergi ha dit...

Felicitats. També és interessant veure les fonts del trànsit, així veuràs des d'on et veuen

Eladi Martínez ha dit...

Gràcies, noi. Quan es produeix un allau de visites d'aquest tipus no puc deixar de meravellar-me i tenir una gran curiositat (que no puc pas arribar a satisfer) per saber com deu haver funciont el boca-orella que hagi anat propagant la notícia. Això i el dubte de la veracitat i credibilitat d'aquests números de les estadístiques.
Eladi

Roger Berenguer ha dit...

Jo tampoc se com es deu mesurar tot això, però és cert que l'entrada del bloc referent a l'Andrés l'ha compartit també molta gent al feisbuc i això deu haver ajudat bastant, junt amb la feina ben feta!
Moltes felicitats!

Eladi Martínez ha dit...

Gràcies, Roger, a vegades són fenòmens misteriosos però sempre em provoca unes pessigolles agradables quan veig que modestament contribueixo a donar a conéxier alguna cosa. A vegades és una cançó poc coneguda o alguna cosa així molt més intranscendent, però en aquest cas em sento especialment orgullós si he pogut col.laborar a donar a conèixer aquest cas i la sensibilització al respecte.
Eladi

Toni ha dit...

Enhorabona pel creixement del blog company!

És important fer créixer aquesta 'marca personal' per la xarxa, un ja no sap si serà necessari com a referència del qui ets i el que fas en un futur professional i més d'un es queda sense una oportunitat laboral per mala gestió online o precisament el contrari.

Les visites dels EEUU, entre segurament altres, són dels motors del Google que estan a Mountain View, més conegut per a Silicon Valley. Cada vegada que fas una entrada al blog, modificació,... el motor, fa un recorregut pel teu blog a fi de posicionar la informació que tu li facilites. I també de pas anota els teus gustos, el que vares sopar ahir al vespre etc... i per això saben i coneixent tant i tant les nostres preferències :o) Ens hem convertit en bitxos raros gràcies a Déu sense antenes, només amb wi-fi ;o)

Les de Rússia, la Xina etc... en mots casos són els 'spams' que et volen atacar per terra, mar, aire i blog a veure quina jugada et poden arribar a fer,... en fi,... coses del món digital.

Alemanya?,.. Segurament és cosa de la globalització, allò que abans en deien 'Pepe vente para Alemania'

Salut Eladi!!

Toni

Eladi Martínez ha dit...

Gràcies, Toni,
ja entenc que no pot ser que tingui tantes visites tot i que de tant en tant sí que hi ha alguna notícia que té una punta d'èxit i de visualització. I així de tant en tant vaig pescant algun seguidor més que fa que la mitja vaig mantenint-se a l'alça.
tu en canvi vas deixar passar el teu bloc a millor vida, oi?
Apa, a reveure!
Eladi

Toni ha dit...

Definitivament no puc amb tots els blocs ara mateix ;-)
Salut!!
Toni