Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

21 d’oct. 2013

Vaga contra la LOMCE del sr. Wert

Aquest dijous 24 d’octubre de 2013 hi ha convocada una vaga en contra de la LOMCE (Ley Orgánica para la Mejora de la Cualidad Educativa), la llei d’educació que ha impulsat el ministre José Ignacio Wert.
D’entrada el pitjor que es pot dir d’aquesta llei és que s’està tirant endavant contra tothom i amb l’únic suport del PP, el partit que governa l’estat espanyol amb majoria absoluta, sense fer cap intent per buscar el consens, sense escoltar res ni ningú, ignorant les aportacions de la resta de partits polítics i, sobretot, del cos d’ensenyants que han manifestat el seu rebuig general.

Del que sé d’aquesta llei, m’uneixo a aquest rebuig per vàries raons:
• perquè es posiciona en contra del model lingüístic català d’immersió, un model que ha estat eficaç i integrador i que ha donat uns resultats equivalents als de la mitjana Estatal. De fet el tractament que fa de les llengües cooficials passa a considerar la llengua i la literatura castellanes com una assignatura “troncal” (que per llei ha d’ocupar un mínim del 50 % de l’horari lectiu) mentre que el català perdria un gran pes en el currículum perquè passaria a ser una assignatura “d’especialitat”, sense cap temps mínim assignat. Aquest tractament fins i tot permetria obtenir el títol d’ESO sense haver-se d’examinar de català (ja que es podria escollir aquesta o una altra assignatura “d’especialitat”).
• perquè afavoreix la recentralització i entra en conflictes competencials amb les diferents administracions, imposant el control per part del Ministerio de Educación dels continguts i horaris de les matèries “troncals”. L’Estat espanyol fixarà el 100 % dels continguts, per exemple, d’història o geografia (contra l’actual 55 %  que fixava fins ara). Així doncs a Catalunya potser s’haurà de reduir el pes de l’estudi de les comarques catalanes enfront del de les províncies espanyoles. O bé s’haurà d’ampliar el pes de la història d’Espanya, tot reduint el coneixement de la història de Catalunya.
• perquè manté la pèrdua de qualitat dels serveis educatius i de les condicions laborals dels treballadors de l’ensenyament (disminució de plantilles, reducció d’interins i substituts, nova congelació salarial per als treballadors de la pública i la concertada, manteniment de la retallada a la paga extra...)
• perquè redueix l’atenció a la diversitat i als alumnes amb necessitats educatives especials, perquè no millora ni la massificació a les aules ni la sobrecàrrega d’horari del professorat, perquè no aborda amb profunditat temes essencials com la formació inicial del professorat i els programes de formació permanent...
• ... i per moltes altres coses en les quals no he aprofundit tant: sobredosi d’avaluacions i revàlides, pèrdua de funcions dels Consells Escolars, canvis en la Formació Professional i l’accés a la Universitat,

I sobretot perquè és un nou cop de timó en l’erràtic rumb de l’educació que no anirà mai bé mentre cada nou partit polític que forma govern, derogui tot el que va fer l’anterior i imposi una nova llei que impedeix cap mena de continuïtat i coherència en el que hauria de ser un pilar bàsic del futur de qualsevol país.

I PER AIXÒ EL DIJOUS M'UNIRÉ A LA VAGA.
I crec que és la primera vegada que faré vaga. Les altres vegades o m’havia faltat informació o m’havia faltat conscienciació o pensava que no em podia permetre perdre la part de sou que et treuen per fer vaga... Però aquesta vegada SENTO que he de fer-la. Després d’emocionar-me veient la resposta massiva i unitària dels docents de les Balears davant de l’agressió que els suposa la imposició del decret T.I.L. i de donar-los públicament suport, sento que em trobo en una situació semblant i vull fer aquest petit gest.
A hores d’ara crec que el seguiment de la vaga serà mínim a la meva escola. I això em podria fer tirar enrere perquè no permetrà visualitzar la protesta, possiblement no servirà de res, perdré una part del sou... però... no! Aquest cop no vull formar part d’una “majoria silenciosa” i vull fer el meu petit gest de rebuig al sr. Wert i aquesta llei que ens volen imposar.

I sé que no sóc ningú per demanar-vos-ho i que cadascú té les seves raons i totes són vàlides, però com que sé que hi ha uns quants mestres que llegiu aquestes línies m’atreveixo a plantejar-vos-ho: oi que no esteu d’acord amb la política del sr. Wert i la seva LOMCE? Doncs, què...us afegiu a la vaga?

Per elaborar aquesta notícia m'he ajudat de la informació rebuda pel sindicat FEUSOC 
i de dues referències d'internet que m'han ajudat a argumentar la meva decisió:

4 comentaris:

Sergi ha dit...

Jo, com tu, m'afegiré a la vaga!
Res podran contra un poble alegre, unit i combatiu.

Eladi Martínez ha dit...

Clar que sí, Sergi!
Ja deus haver vist que un teu article anterior a "Finestra oberta" (inclòs un interessant enllaç que hi posaves) m'ha acabat de carregar de raons.
Gràcies per haver-me ajudat, sense tu saber-ho, a redactar aquesta meva notícia.
Eladi

Roger Berenguer ha dit...

Resistència contra aquesta llei absurda, innecessària, retrògrada i anticatalana!!

Ànims!!!!!

Eladi Martínez ha dit...

Els ànims hi són i l'actitud també. Després hi posarem paciència, constància i, si arriba el cas, desobediència i insubmissió. Fins que acabi de girar la truita i amb la independència ja no haguem de pensar en aquestes coses.

Visca Catalunya lliure!
Eladi