Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

5 d’oct. 2013

Llibres llegits

Ara que ja s'ha acabat l'estiu...
Ara que ja torno a NO tenir temps per llegir...
Giro la vista enrere i recordo els molts llibres que vaig llegir aquest estiu. Al balcó de casa, a la piscina, a la platja.... Amb els peus sobre una cadira sentint la remor de les onades, amb el banyador moll eixugant-se sobre la pedra calenta del banc de la piscina, amb els peus jugant amb la sorra de la platja...
Llegir va tornar a ser un plaer i com que d'això no puc convèncer ningú que no ho estigui prèviament, em limito a fer recompte dels llibres llegits amb un petit comentari.

LA FORÇA DE L’ÀNIMA (Mª Josep Pazos i Anna Vilajosana)
Una història molt humana i propera (manresans, una cançó del Convidats...) explicada amb molta emotivitat.

PA NEGRE (Emili Teixidor) 
Molt ben escrit. L'havia llegit feia temps, però quan vaig veure la pel.lícula em van venir ganes de rellegir-lo i no em va decebre.

QUÈ ÉS EL CÀNCER I PER QUÈ NO HEM DE TENIR-LI POR (Salvador Macip)
Molt interessant i molt divulgatiu. Molta informació explicada de manera amena i entenedora. Sense donar falses esperances, però explicant tot el que s'ha avançat en la detecció i cura del càncer.

QUINZE ESTIUS I UNA HORA INCERTA (Ton Armengol)
Poemes deliciosos que des de la proximitat de passar a Calders i de conèixer l'autor, s'enlairen amb el tractament de temes universals.

UNA FAMÍLIA EXEMPLAR (Genís Sinca)
Una interessant obra que passa dels fragments més divertits que em van fer arrencar rialles fins a altres emocions ben contraposades, tot fent una crítica àcida de les relacions socials de dues famílies singulars (una de Tortosa i una de Manresa) que acaben emparentades.

DE SOBTE TRUQUEN A LA PORTA (Etgar Keret)
Recull de contes d'un autor israelià una mica en la línia dels Monzó, Pàmies o Moliner, jugant entre l'humor, l'absurd, els girs imprevistos.

EL SENYOR DE CALDERS (Sergi Pich)
Òpera prima d'un autor calderí que em va sorprendre molt gratament per l'excel.lent documentació històrica i per l'intens ritme narratiu que fa avançar la història de manera trepidant.

L'ESTIU QUE COMENÇA (Sílvia Soler)
Novel.la que recull un grapat d'anys d'història de dues famílies que van compartint alegries i desgràcies amb els destins entrellaçats. Amb moments previsibles, però molt ben escrita.

DELENDA EST HISPANIA (Albert Pont)
Ambiciós assaig que recull els antecedents històrics de la relació Catalunya-Espanya i explora els escenaris de futur de la propera independència. (ja hi vaig dedicar tota una notícia dies enrere). De lectura densa, però curull d'informacions interessantíssimes.

WONDER (R. J. Palacio)
Història de l'adaptació d'un alumne molt especial en una nova escola i de com van evolucionant totes les relacions al seu voltant (companys, família...). Escrita des de múltiples punts de vista i amb una emotivitat i sensibilitat delicioses. MOLT RECOMANABLE!

L’ALTRA VEU (Josep Fàbrega)
Poemes del multipremiat calderí Josep Fàbrega que donen una visió de l'etapa final de la vida entre la desesperança i la sensibilitat. Interessants.

ES PERD EL SENYAL (Joan Margarit)
El darrer recull de poemes del gran Margarit. Si t'agrada el seu estil (com és el meu cas) no acostuma a decebre't.

I ara tinc a la tauleta de nit el VICTUS (Albert Sánchez Piñol) i CANÇONS D'AMOR I DE PLUJA (Sergi Pàmies), però em costarà tirar-los endavant i gaudir-los com es mereixen...

I vosaltres, teniu alguna bona recomanació per compartir?

** Us heu adonat que hi ha 3 autors calderins entre els recomanats (Armengol, Pich i Fàbrega)? Quin orgull, tu!

4 comentaris:

Miles ha dit...

De veritat...
Simplement et felicito.
Jo he llegit nomès dos...
Codícia, d'Alberto Vázquez Figueroa i una altra vegada Gràcies per la propina, de Ferrant Torrent.
Ja veus que el nét és la meva gran lectura actual.
Petons de colors
Miles

Eladi Martínez ha dit...

Doncs gràcies, Miles, això no té cap mèrit. Fer una cosa que t'agrada quan tens l'oportunitat de fer-la... sóc jo qui he de donar les gràcies a la cojuntura astral que m'ha permès dur-ho a terme...
P.D.C.
Eladi

Sergi ha dit...

Salut,

Aquesta entrada me l'havia perdut. Res, que gràcies... Me n'alegro que t'hagi agradat.

Eladi Martínez ha dit...

De res, Sergi.
A tu per escriure'l i permetre'ns passar-nos-ho bé llegint-lo.
A reveure!
Eladi