Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

21 de març 2013

Museu d'Idees i Invents

Avui us vull parlar d'un museu de Barcelona que no sabia que existia fins fa pocs dies (bona recomanació de la cunyadeta Alarcón). Es tracta del Museu de les Idees i els Invents de Barcelona. Es troba al bell mig del Barri Gòtic de Barcelona, al carrer Ciutat, 7, just darrera de la Plaça de Sant Jaume. I això és un valor afegit ja que, abans o després de la visita, et permet una passejada per uns carrers molt emblemàtics i especials de la ciutat, totalment recomanables.
El museu recull tot de prototipus de coses que han estat inventades i fomenta la creativitat dels visitants. Els nens poden dibuixar un invent que no existeixi i el museu cada mes escull els tres millors, els patenten, els fabriquen i queden exposats.
Per passar del pis de l'entrada al de sota hi ha un tobogan; també hi ha un persicopi que permet, des de dalt, veure el que fan a baix; hi ha una exposició de làmines del invents del TBO del Profesor Franz de Copenhague; una taula de jocs interactius... i fins i tot als lavabos hi ha alguna sorpresa multimèdia...
A la sortida es poden comprar alguns dels invents que hi ha exposats a l'interior (un motllo per fer ous durs quadrats, un cotxe de joguina amb fulla d'afaitar incorporada per rapar-se el cap, una làmina de llum per llegir a les fosques...)
Vam anar-hi amb el Roc i l'Ona (entrada gratuïta amb el carnet del Super3) i els va agradar molt. I a nosaltres també.
O sigui que... ja ho sabeu!
Acabem amb unes quantes fotos tretes d'internet.

Cada invent té un petit vídeo il.lustratiu

El tobogan que ens porta d'un pis a l'altre.

La bàscula substitueix els quilos per divertits referents comparatius.

Un invent: micròfon i pal de fregar.

Un motllo que permet fer ous durs quadrats.