Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

26 de febr. 2013

Art urbà per embellir barris vells

Sempre que passo pel carrer Barreres de Manresa (per davant de l'Abacus) somric admirant els murals que hi van pintar uns artistes manresans per embellir un espai que estava molt degradat.
On abans hi havia portes i finestres tapiades i arrebossats escrostonats i plens d'esquerdes, ara hi ha reproduccions d'antics comerços amb els seus rètols a la porta, plantes i flors que omplen el carrer de vida i color.
A la revista "El Pou de la gallina" de gener de 2013 (número 283) vaig llegir un article del Jordi Estrada titulat "L'art embellirà el barri vell" que explicava com arrel d'aquella experiència del novembre de 2011 hi ha la proposta de fer intervencions artístiques d'aquest tipus en diferents espais de Manresa.


Trobo que aquests artistes van tenir una idea fantàstica, perfectament integrada a l'entorn, positiva i dignificadora. I a més és una proposta que afavoreix una visió de l'art com a element transformador de la realitat i generador de bones sensacions.
Un vot favorable per a la pintura artística de façanes!!

He buscat una mica per internet i us deixo fotos i fins i tot un vídeo per il.lustrar aquella acció del 2011 a l'espai del carrer Barreres.

"El carrer Barreres de Manresa fa més bona cara des d'aquest passat cap de setmana gràcies a la iniciativa d'un grup de pintors que han disfressat els immobles abandonats, i tapiats, del carrer simulants comerços a cop de brotxa i pinzell. Benvingut Parrilla, Rafael Tejero i Eduard de Poves han reproduït la imatge d'antics comerços, el més fidedigne possible quan hi ha hagut alguna referència gràfica, en blocs que són de propietat municipal i que degut a la situació econòmica estan pendents d'urbanització. L'acció ha tingut el suport del Cercle Artístic de Manresa, la UBIC, l'Associació de comerciants del carrer Urgell, la CUP, Batzac i Fòrum."
(naciodigital.cat , 28-11-2011)

foto: Eva Bonet

foto: Eva Bonet

foto de Lourdes Trullàs a blocdefotos.cat

5 comentaris:

Susana A. ha dit...

Oh, que artistes! Fa ganes de anar a vore-ho...
Ho compartisc al twitter :)

Susana A. ha dit...

https://twitter.com/hijasperezosas/status/307463587708932097

Eladi Martínez ha dit...

Gràcies, Susana, celebre que t'hagi agradat. És una curiositat molt agradable i una iniciativa admirable.
Eladi

riki ha dit...

no vaig descobrir aquesta sorpresa tant agradable fins el desembre passat i en vaig quedar totalment encantada. ho trobo genial, preciós i molt artístic.
tantes vegades em quedo indiferent davant obres d'art de reconeguts artistes, moltes vegades m'indigno pensant si m'estant prenent el pèl. per contrarestar tot això em va meravellar veure que hi ha art que puc entendre i gaudir.

Eladi Martínez ha dit...

Per a mi també és una iniciativa admirable i fantàstica qeu alegra la vista i l'esperit de tothom qui hi passa!
Eladi