Benvingut: passa, llegeix i opina

Estàs al bloc de l'Eladi Martínez pots buscar les notícies que t'interessin pels menús de la dreta "Cerca per etiquetes" (pots buscar per temes) i "Arxiu del bloc" (per ordre cronològic).
Per fer un comentari clica sobre la paraula "comentaris" que hi ha al final de cada notícia, escriu el teu comentari i escull la identitat "NOM/URL" posant el teu nom perquè sàpiga qui ets.
Gràcies. Espero que gaudeixis de la visita.

21 de set. 2011

Dia Mundial de l'Alzheimer

Avui, 21 de setembre, se celebra el dia mundial de l'Alzheimer amb el propòsit de fer conèixer la malaltia, difondre'n informació i sol.licitar el suport i la solidaritat de la població en general, de les institucions i dels organismes oficials.
L'Alzheimer és una malaltia terrible, incurable, degenerativa i terminal. Comença amb pèrdua de memòria i dificultat per recordar coses apreses recentment. Més endavant apareixen símptomes com la confusió, la irritabilitat i l'agressivitat, canvis d'humor, pèrdua de memòria a llarg termini i de sensibilitat. Gradualment, també es perden les funcions corporals, i finalment es tendeix cap a la mort.
Aquest procés degeneratiu és duríssim per qui el pateix, però tant o més pels qui l'envolten ja que el malalt acaba amb una dependència total, no se'l pot deixar sol en cap moment, se li ha d'acabar fent tot, i ni tant sols pot reconèixer qui són els que l'estan ajudant i acompanyant.

Al matí he sentit per les notícies que avui se celebrava aquesta efemèride i, tot i que sortosament no he hagut d'enfrontar-me a cap cas proper, he recordat un vídeo que vaig veure fa temps i em va impressionar.
Us el deixo, juntament amb la cançó "Julia" de Els Convidats, que descriu perfectament i de manera sensible i preciosa els efectes de la malaltia.

Tan de bo que ben aviat la recerca mèdica hi trobi la solució!